Categorieën

Merken

Promo

Nieuw

Huidproblemen door een mondmasker

Lange tijd een mondmasker dragen kan huidproblemen veroorzaken. Sommigen krijgen roodheid of irritatie door de wrijving, anderen hebben last van acne. Dit is niet abnormaal, aangezien er door het masker een vochtige omgeving wordt gecreëerd door zweten of ademen, en dit werkt puistjes in de hand. Daarom is het nu extra belangrijk om je huid goed te reinigen en te beschermen!

Een goede reiniging is altijd een essentiële stap in je huidverzorging, maar door het dragen van mondmaskers, wordt dit nog belangrijker. Door te ademen en te zweten in je mondmasker, wordt er een vochtig microklimaat gevormd. Hierdoor kunnen de talgklieren in je gezicht gemakkelijker verstopt raken. Een verstopte talgklier, kan een mee-eter of een puistje veroorzaken. Vooral bij iemand die reeds aanleg heeft voor acne, zal dit door het dragen van een masker meestal verergeren.

Reinig je huid grondig elke ochtend en avond, op een milde manier, en maak je gezicht vrij van talg, zweet en make-up. Probeer niet te hard te wrijven en scrub niet vaker dan 1 x per week. Kies bij voorkeur voor een niet-comedogeen product, zodat de poriën niet verstopt raken. Een huidreiniger met glycerine die tegelijk hydrateert zoals de Toleriane Huidreinigende Emulsie van La Roche-Posay reinigt je huid zonder schuimen en is geschikt voor een gevoelige huid. Gebruik je liever geen kraantjeswater om te reinigen, dan is micellair water zonder alcohol een goed alternatief.

Na het reinigen, kan je de huidbarrière beschermen met een vochtinbrengende dag- of nachtcrème. Kies voor een product met een zo hoog mogelijke tolerantie en bij voorkeur enkel de hoogstnodige bestanddelen bevat. Toleriane Ultra van La Roche Posay heeft een instant kalmerend effect en kan zowel ’s morgens al ’s avonds gebruikt worden.

Zijn er toch bepaalde plekken in het gezicht die geïrriteerd raken, gebruik dan een herstellende crème die deze plaatsen extra beschermt. La Roche Posay Cicaplast Balsem B5 is een kalmerende en herstellende balsem die je best voor het slapengaan aanbrengt. Je kan deze ook lokaal aanbrengen voordat je het mondmasker opzet om het risico op schaafplekjes te verminderen.