Categorieën

Merken

Soria Soricapsule Composed N28-c Regulin 60 10028

Korting! Soria Soricapsule Composed N28-c Regulin 60 10028 Bekijk groter

Soria

MCE99EDFE9

1107465

27,81 €

-10%

30,90 €

aan Verlanglijst

Isoflavonen zijn fyto-oestrogenen met oestrogeenlike werking. Ze worden meestal geëxtraheerd uit sojalecithine en worden in de Oosterse landen veel gebruikt. De aanwezige fyto-oestrogenen in soja zijn:

daidzeïne &gt, glyciteïne &gt, genisteïne.

Hun eigenschappen:

- oestrogeenlike activiteit.

- cholesterolverbeterend: meer HDL, minder LDL.

- cardiovasculair beschermend.

- antioxidant.

- tumorpreventie bij borst, ovarium, darm en prostaat.

- prostaathyperplasie.

Humulus lupulus of Hop bevat naast de gekende bitterstoffen (lupulon, humulon) nodig voor het brouwen van bier ook veel catechinen, flavonoïden en chalconen. Bovendien is het een van de planten die het meest fyto-oestrogenen bevat. De oestrogene werking was goed gekend bij de hoppepluksters die bij contact met de huid last kregen van onregelmatige maandstonden en pijnlijke borsten. Onderzoek leidde tot de isolatie van 4 oestrogeenactieve stoffen: xanthohumol, isoxanthohumol, 6-en 8-prenylnaringine. Vooral 8-prenylnaringine vertoonde een sterke oestrogene activiteit, meer dan genisteïne en cumestrol. Daarenboven bezit Hop ook een essentiële olie met humuleen, myrceen, cannabeen en borneolvaleriaanester met sederende en spasmolytische eigenschappen wat interessant is bij prikkelbaarheid en slaapstoornissen.

De eigenschappen van Duizendblad komen sterk overeen met die van echte Kamille. De vlugolie bezit immers een sesquiterpeen met blauwe kleur nl. proazuleen met ontstekingswerende en wondhelende eigenschappen. De drogerij bevat ook een bitterstof achiline met een verteringsbevorderend en bloedstelpend vermogen. Daarnaast zijn ook flavonen, apigenol, luteolol en flavonglycosiden aanwezig met krampwerende eigenschappen ter hoogte van darm en uterus.

De spierontspannende en spasmolytische eigenschappen helpen bij epilepsie, hysterie, menstruatiepijn. Duizendblad wordt gebruikt bij menopauze, menstruatiepijn, warmteopwellingen, prikkelbaarheid en spasmen van het uterogenitaal systeem.

Salie bezit een tonische en verteringsbevorderende werking door de aanwezigheid van bitterstoffen: picrosalvine of carnosol. Salie heeft ook anti-inflammatoire, hoestwerende, schimmelwerende en antivirale eigenschappen door de grote aanwezigheid van fenolheterosiden, monoterpenen, esters, oxiden, aldehyden, ketonen en saponinen met een corticoïdlike activiteit. Salie bezit ook een oestrogeenlike werking door de aanwezigheid van fytosterolen met analoge oestrogene structuren: ursolzuur en oleanolzuur. Salie bezit een speeksel-, melk- en zweetremmend vermogen, de flavonoïden oefenen een spasmolytische activiteit uit. Salie is de plant bij uitstek bij menopauze met overvloedige transpiratie.

menopauze, warmteopvliegers, zweten, onregelmatige menstruatie, menstruatiepijn, PMS, kleine borsten

1 capsule per dag, tenzij anders voorgeschreven

Gelyofiliseerd extract van salie 100 mg (Salvia officinalis L., bovengronds deel ) 5:1, gelyofiliseerd extract van duizendblad 100 mg (Achillea millefolium L., bovengronds deel) 5:1, droog extract van hoppe 100 mg (Humulus lupulus L., bloeiwijze) 5:1, droog extract van soja 100 mg (Glycine max Merr, zaad) 80:1, capsule: hydroxypropylmethylcellulose, antiklontermiddel: siliciumdioxide en magnesiumzouten van vetzuren

Soja, salie en hop dragen bij tot het vrouwelijk evenwicht tijdens de menopauze.

Niet aangeraden bij zwangerschap.

30 andere producten in dezelfde categorie: