Categorieën

Merken

Soria Composor 2 Equiner Xxi 50ml

Korting! Soria Composor 2 Equiner Xxi 50ml Bekijk groter

Soria

M889F39353

3944352

15,07 € incl. BTW.

-10%

16,75 € incl. BTW.

aan Verlanglijst

Standaardisatie per 3 ml:

Eleutherosiden 22,5 mg

Rosavines 1,85 mg

Vitamine B3 8 mg (50% RI)

Vitamine B6 0,7 mg (50% RI)

Eigenschappen: sederend, antidepressief, kalmerend, algemeen versterkend, hartversterkend, regulerend.

Salvia officinalis (Salie) heeft een kalmerende en hormoonregulerende werking en de essentiële olie oefent een direct tonifiërende werking uit op de hypofyse, de gonaden en de niet-specifieke immuniteit. Salie helpt bij nerveu­se uitputting, vertigo, emotionele spanning, rusteloosheid, warmteopwellin­gen, zweten, agitatie en lage bloeddruk.

Tilia platyphyllos (Linde) bevat sesquiterpeenalcoholen en farnesol verantwoordelijk voor een sederend en spasmolytisch vermogen. Het is een van de beste planten om problemen van nerveuze oorsprong aan te pakken zoals slapeloosheid, angst en nervositeit omdat de actieve stoffen van linde het GABA gehalte in de hersenen verhoogt. Het vermindert ook de stress die kan leiden tot spanningshoofdpijn. De sesquiterpeenalcoholen en farnesol zijn spasmolytisch.

Melissa officinalis (Melisse) bezit krampwerende, pijnstillende, kalmerende (identisch aan papaveri­ne), antibiotische en licht hypnotische eigenschappen dankzij zijn essentiële olie met terpenoïden, pineen, limoneen, carryophylleen, linalol, nerol, farnesol, citral, citronellal. Citroenmelisse bezit antigonadotrope, antivirale en verteringsbevorde­rende eigenschappen dankzij cafeïnezuur, chlorogeninezuur, succininezuur en rosmarinezuur, bitterstoffen en triterpenen: ursolzuur en oleanolinezuur. Melisse wordt aangewend voor nerveuze maag- en darmklachten, hartkloppingen, angst, migraine, slapeloosheid, en zwangerschapsbraken.

Rhodiola is een belangrijk adaptogeen. De belangrijkste inhoudsstoffen van de wortel zijn fenolglycosiden (salidroside) en fenylpropanoïden (rosavines). Daarnaast bevat de wortel flavonoïden waaronder catechines en proanthocyanidines zoals rhodioline en rhodionine, galluszuur, fenolzuren en essentiële olie. Het verhoogt het aanpassingsvermogen aan ongunstige factoren en stressoren. Het catalyseert verschillende mechanismen en interne processen om de homeostase in het organisme te herstellen. Rhodiola verhoogt de stressbestendigheid. Het vangt de uitputting op van catecholamines bij acute stress (fenolglycosiden en fenylpropanoïden) door de structurele verwantschap met neurotransmitters. Het vermindert stress, ondersteunt de adaptatiefase en stelt de uitputtingsfase uit. De as hypothalamus-hypofyse-bijnier en het hart (vrijstelling catecholamines en verhoging cAMP) worden minder belast.

Eleutherococcus senticosus (Siberische ginseng) bevat esters en daucosterolen. Eleutherococcus verhoogt de bloeddruk, verbetert het vermogen om fysiek en mentaal te presteren en het weerstandsvermogen. Siberische ginseng is adaptogeen, het verhoogt het aanpassingsvermogen aan ongunstige omstandigheden en verbetert daardoor de stressbestendigheid. Het normaliseert de hormoonbalans en de immuniteit.

Avena sativa (Haver) gaat goed samen met Hypericum. Het is bewezen dat gramine of avenine, een bestanddeel van de indolalkaloïdfrac­tie, de werking van hypericine potentialiseert. Avena bezit naast neurosedatieve eigenschappen ook neuromusculaire (trigonelline), kalmerende, oestrogeen-, thyroïdstimulerende en diuretische eigenschappen. Avena wordt bij voorkeur toegepast bij depressie, zwakte, herstel, slapeloosheid, angst, concen­tratieverlies, waterretentie en ontwenning van drugs, alcohol en medicatie.

Vitamine B3 (niacine) maakt deel uit van het co-enzym NAD en NADP. Het is belangrijk voor de stofwisseling van koolhydraten, vetten, eiwitten, een groot aantal hormonen, neurotransmitters, enzymen en de energieproductie in de cellen. Vitamine B3 ondersteunt de synthese van serotonine en is nodig voor een goede hersenfunctie.

Vitamine B6 is een co-enzym betrokken bij de aanmaak van DA, SER, GABA, NA en melatonine. Het is een cofactor in de omzetting van 5-HTP in serotonine.

Lichte en middelmatige depressie, slapeloosheid, angst, agressie, anorexia, nachtmerries, vegetatieve stoornis (hyperventilatie), psychomotorische achterstand, apathie, medicatie en drugontwenning, bedwateren, oedeem, hartzwakte, dyspepsie, virale infecties, hersenschudding, ochtendhumeur, jetlag.

3 x 1 ml per dag.

Meestal treedt merkbare verbetering op na 2 à 3 weken en herstel na een aantal maanden.

vloeibaar extract van salie (Salvia officinalis L, blad) (275 mg), vloeibaar extract van linde (Tilia platyphyllos Scop, bloesem) (275 mg), vloeibaar extract van melisse (Melissa officinalis L, blad) (275 mg), vloeibaar extract van rhodiola (Rhodiola rosea L, wortel) (235 mg), gelyofiliseerd extract van Siberische ginseng (Eleutherococcus senticosus Maxim, wortel) (118 mg), gamma-cyclodextrines (107 mg), alfa-cyclodextrines (106 mg), gelyofiliseerd extract van haver (Avena sativa L, blad) (75 mg), nicotinamide (vitamine B3), pyridoxine chlorhydraat (vitamine B6)

sederend, antidepressief, kalmerend, algemeen versterkend, hartversterkend, regulerend

Bij de aanbevolen dosis zijn geen bijwerkingen gekend.

Niet aangeraden bij zwangerschap en borstvoeding. Vanaf 2 jaar.

30 andere producten in dezelfde categorie: