Categorieën

Merken

Soria Proposin Propolis Neusdruppels 20ml

Korting! Soria Proposin Propolis Neusdruppels 20ml Bekijk groter

Soria

M66A13A8BG

1207695

8,06 € incl. BTW.

-10%

8,95 € incl. BTW.

aan Verlanglijst

Samenstelling: Echinacea 5%, Calendula 5%, Ribes nigrum 5%, Thymus 2%, Eucalyptus 2%, propolis 2%, Cupressus 1%, fysiologisch water.

Algemene eigenschappen: ontsmettend, adstringerend,

anti- allergisch, pijnstillend, weefselregenererend, wondhelend, ontzwellend.

Specifieke eigenschappen:

Propolis is het uitverkoren hulpmiddel bij alle otorinolaryngologische aandoeningen. Propolis is gekend voor zijn ontstekingswerende eigenschappen door de aanwezigheid van ferulinezuur, galangine en pinocembrine en voor zijn wondhelend en pijnstillend vermogen (3 tot 4 x sterker dan cocaïne). Propolis verhoogt enerzijds de algemene weerstand en stimuleert anderzijds de fagocytose en de antilichaamvorming. Propolis is vooral aangewezen bij sinusitis en virale en bacteriële infecties.

Cupressus sempervirens (Cypres) is interessant omwille van zijn vasomotorisch effect op de bloed- en lymfecirculatie en bevordert de evacuatie van reststoffen die optreden bij cellulaire beschadiging. Cypres bezit adstringerende, vaatvernauwende, bloedstelpende en vaatwandbeschermende eigenschappen dankzij de aanwezigheid van tannines, leucoanthocyanen, tuxon en catechol. Cypres bezit ook een antiseptisch vermogen door zijn essentiële olie rijk aan pineen, cadineen, cedrol en sabineen. Bij uitwendig gebruik zal cypres onmiddellijk een bloedneus en een gezwollen neusslijmvlies verzachten.

Echinacea (rode Zonnehoed) is dankzij de aanwezigheid van echinacine, echinacoside, cynarine, organische zuren en andere belangrijke inhoudsstoffen een zeer populair hulpmiddel om de weerstand te verhogen. Bij uitwendig gebruik van de plant wordt de uitbreiding van de infectie verhinderd door een lokale stimulatie van de fagocytose en inhibitie van de hyaluronidase. De regeneratie van het weefsel en de wondheling worden bevorderd door verhoging van de vaatwandpermeabiliteit en stimulatie van de omzetting van fibroblasten in fibrocyten.

Thymus vulgaris (Tijm) is interessant door zijn sterk antiseptisch vermogen dankzij een essentiële olie rijk aan thymol, cymol, carvacrol, pineen, enz.. Tijm bevat ook flavonoïden en fenolzuren met vaatwandbeschermende, krampwerende en bloedcirculatiebevorderende eigenschappen. Tijm vermindert de prikkeling van het sympathisch zenuwstelsel, oorzaak van ongecontroleerde (droge) hoest en hevige niesbuien.

Ribes nigrum (zwarte Aalbes). De bladeren van de zwarte aalbes bezitten ontstekingswerende en anti allergische eigenschappen dankzij een hoog gehalte aan terpenoïden en proanthocyanen die de bijnierschors stimuleren en het cortisolgehalte verhogen. Bij uitwendig gebruik zijn deze eigenschappen van uitzonderlijk nut bij rhinorree van allergische oorsprong. De rijpe bessen bevatten veel vit. C en vit. J (C2 euler) die aan de basis ligt van de beschermende werking bij verkoudheden en bronchitis. De bessen bevatten anthocyanosiden (in de schil) : cyanidol en delfinidol en veel bio-flavonoïden: hesperidine, rutine, quercetine, myricitine met vit. P, adstringerende, vaatwandversterkende en veneus circulatiebevorderende eigenschappen.

Calendula heeft wondhelende, ontstekingswerende, antivirale en schimmelwerende eigenschappen.

Eucalyptus heeft antivirale, ademhalingsverdiepende en antiseptische eigenschappen.

neusloop, verstopte neus, voorhoofdsverkoudheid

1 à 2 druppels in de neusholte aanbrengen, 1 tot 2 x per dag.

Echinacea 5%, Calendula 5%, Ribes nigrum 5%, Thymus 2%, Eucalyptus 2%, propolis 2%, Cupressus 1%, fysiologisch water.

Echinacea en tijm ondersteunen de weerstand. Calendula, cassis, tijm en eucalyptus verzachten de bovenste luchtwegen

Kan gebruikt worden met homeopathie. Kan verdund worden met fysiologisch water voor baby's. Niet onverdund gebruiken bij baby's en kinderen onder de 2 jaar.

30 andere producten in dezelfde categorie: