Categorieën

Merken

Soria Composor N16 Sinusol Propolis Neusdrup. 25ml

Korting! Soria Composor N16 Sinusol Propolis Neusdrup. 25ml Bekijk groter

Soria

MF752EB647

1321561

11,12 €

-10%

12,36 €

aan Verlanglijst

Propolis is het uitverkoren hulpmiddel bij alle otorinolaryngologische aandoeningen. Propolis is gekend voor zijn ontstekingswerende eigenschappen door de aanwezigheid van ferulinezuur, galangine en pinocembrine en voor zijn wondhelend en pijnstillend vermogen (3 tot 4 x sterker dan cocaïne). Propolis verhoogt enerzijds de algemene weerstand en stimuleert anderzijds de fagocytose en de antilichaamvorming. Propolis is vooral aangewezen bij sinusitis en virale en bacteriële infecties.

Cupressus sempervirens (Cypres) is interessant omwille van zijn vasomotorisch effect op de bloed- en lymfecirculatie en bevordert de evacuatie van reststoffen die optreden bij cellulaire beschadiging. Cypres bezit adstringerende, vaatvernauwende, bloedstelpende en vaatwandbeschermende eigenschappen dankzij de aanwezigheid van tannines, leucoanthocyanen, tuxon en catechol. Cypres bezit ook een antiseptisch vermogen door zijn essentiële olie, rijk aan pineen, cadineen, cedrol en sabineen. Bij uitwendig gebruik zal Cypres onmiddellijk een bloedneus en een gezwollen neusslijmvlies verzachten.

Echinacea (Rode Zonnehoed) is dankzij de aanwezigheid van echinacine, echinacoside, cynarine, organische zuren en andere belangrijke inhoudstoffen een zeer populair hulpmiddel om de weerstand te verhogen. Bij uitwendig gebruik van de plant wordt de uitbreiding van de infectie verhinderd door een lokale stimulatie van de fagocytose en inhibitie van de hyaluronidase. De regeneratie van het weefsel en de wondheling worden bevorderd door verhoging van de vaatwandpermeabiliteit en stimulatie van de omzetting van fibroblasten in fibrocyten.

Thymus vulgaris (Tijm) is interessant door zijn sterk antiseptisch vermogen dankzij een essentiële olie rijk aan thymol, cymol, carvacrol, pineen, enz. Tijm bevat ook flavonoïden en fenolzuren met vaatwandbeschermende, krampwerende en bloedcirculatiebevorderende eigenschappen. Tijm vermindert de prikkeling van het sympathisch zenuwstelsel, oorzaak van ongecontroleerde (droge) hoest en hevige niesbuien.

Mentha piperita (Munt) is bij uitwendig gebruik zeer efficiënt omwille van zijn pijnstillend, antiseptisch, krampwerend en ontzwellend vermogen dankzij een essentiële olie rijk aan mentol, piperitol, cineol, menton, pineen, limoneen en carryophylleen. Munt veroorzaakt een gevoeligheidsvermindering op de uiteinden van de sensoriële zenuwbanen. De essentiële olie, tannines en polyfenolen zijn bovendien verantwoordelijk voor een antivirale activiteit.

Ribes nigrum (Zwarte Aalbes). De bladeren van de zwarte Aalbes bezitten ontstekingswerende en antiallergische eigenschappen dankzij een hoog gehalte aan terpenoïden en proanthocyanen die de bijnierschors stimuleren en het cortisolgehalte verhogen. Bij uitwendig gebruik zijn deze eigenschappen van uitzonderlijk nut bij rhinorree van allergische oorsprong. De rijpe bessen bevatten veel vit. C en vit. J (C2 euler) die aan de basis liggen van de beschermende werking bij verkoudheden en bronchitis. De bessen bevatten anthocyanosiden (in de schil) : cyanidol en delfinidol en veel bioflavonoïden: hesperidine, rutine, quercetine, myricitine, met vit. P, adstringerende, vaatwandversterkende en veneus circulatiebevorderende eigenschappen.

Neusverstopping, neusloop, niesneus, bloedneus, sinusitis, verkoudheid

Uitwendig: 3 tot 6 x per dag in de neusholte vernevelen.

Samenstelling per 2 ml: water, propolistinctuur 162 mg, vloeibaar extract van echinacea (Echinacea purpurea (L) Moench, bovengronds deel) 131 mg, natrium chloride, droog extract van kattenstaart (Lythrum salicaria L, bloem) 8 mg, droog extract van zwarte bes (Ribes nigrum L, blad) 8 mg, essentiële olie van pepermunt (Mentha piperita L, blad), essentiële olie van tijm (Thymus vulgaris L, bovengronds deel), essentiële olie van cypres (Cupressus sempervirens L, blad en vrucht), bewaarmiddel: benzalkonium chloride.

Standaardisatie per 2 ml: Flavonoïden: 2 mg

Ondersteunt een vrije ademhaling en helpt bij een verstopte neus.

Mag gebruikt worden bij zwangerschap en borstvoeding. Vanaf 6 jaar.

30 andere producten in dezelfde categorie: