Categorieën

Merken

Soria Rhodiola Mgdose Vit Complex Tabl 30

Korting! Soria Rhodiola Mgdose Vit Complex Tabl 30 Bekijk groter

Soria

M2B9733AC6

3511607

13,37 €

-10%

14,86 €

aan Verlanglijst

Ingrediënten: Rhodiola rosea extract 200 mg, stabilisator: cellulose, desintegratiemiddel: natriumcroscarmellose, emulgator: stearinezuur, antiklontermiddelen: magnesiumstearaat, siliciumdioxide.

Standaardisatie per tablet: salidrosides 5 mg

Eigenschappen: adaptogeen, algemeen tonicum, antioxidant, verbetert de fysieke en mentale prestaties

Rhodiola of rozenwortel is afkomstig van het Himalaya-gebergte en is verspreid over het hele noordelijke halfrond. Het komt vooral voor in de Noordelijke gebieden en boven de 2000m. De naam 'rosea' verwijst naar de geur van rozen die de wortel vrijgeeft bij het oogsten. Het wordt als 'gouden' wortel al eeuwen gebruikt in de Siberische, Aziatische en Scandinivische culturen.

De belangrijkste inhoudsstoffen van de wortel zijn fenolglycosiden (salidroside) en fenylpropanoïden (rosavines). Daarnaast bevat de wortel flavonoïden waaronder catechines en proanthocyanidines zoals rhodioline en rhodionine, galluszuur, fenolzuren en essentiële olie.

Rhodiola is een belangrijk adaptogeen. Het verhoogt het aanpassingsvermogen aan ongunstige factoren en stressoren. Het catalyseert verschillende mechanismen en interne processen om de homeostase in het organisme te herstellen. Rhodiola verhoogt de stressbestendigheid. Het vangt de uitputting op van catecholamines bij acute stress (fenolglycosiden en fenylpropanoïden) door de structurele verwantschap met neurotransmitters. Het vermindert stress, ondersteunt de adaptatiefase en stelt de uitputtingsfase uit. De as hypothalamus-hypofyse-bijnier en het hart (vrijstelling catecholamines en verhoging cAMP) worden minder belast.

Rhodiola is een antioxidant (flavonoïden), verbetert het energiemetabolisme en bevordert de zuurstofvoorziening van de weefsels. Het verhoogt tijdens inspanningen het vrijzetten van vetzuren door activatie van het lipase-enzym. Rhodiola is een neurotonicum die de cognitieve functies en het gemoed bevordert. Het verbetert de werking van de neurotransmitters, activeert de opioïde receptoren (bèta-endorfines), stimuleert de immuniteit, het libido en is hepatoprotectief.

Indicaties:vermoeidheid, burn-out, chronische stress, sport, herstel na infecties, vroegtijdige ouderdomsverschijnselen, geestelijke en fysieke belasting

vermoeidheid, burn-out, chronische stress, sport, herstel na infecties, vroegtijdige ouderdomsverschijnselen, geestelijke en fysieke belasting

1 tablet per dag, 's morgens

Rhodiola rosea extract, stabilisator: cellulose, desintegratiemiddel: natriumcroscarmellose, emulgator: stearinezuur, antiklontermiddelen: magnesiumstearaat, siliciumdioxide

Niet gebruiken bij zwangerschap, borstvoeding of bipolaire stoornissen

30 andere producten in dezelfde categorie: