Categorieën

Merken

Resposorb Silicone Border 17,5x17,5cm 10 6851600

Nieuw Korting! Resposorb Silicone Border 17,5x17,5cm 10 6851600 Bekijk groter

Hartmann

MA2AB89CC5

4363677

70,11 € incl. BTW.

-10%

77,90 € incl. BTW.

aan Verlanglijst

RespoSorb Silicone Border 17,5 x 17,5 cm 10 p/s - RespoSorb Silicone Border is een steriel, superabsorberend wondkompres voor eenmalig gebruik met eensiliconen scheidingslaag.

RespoSorb Silicone Border is geschikt voor de behandeling van licht tot sterk exsuderende wonden: acutewonden (brandwonden, postoperatieve wonden, traumawonden) en chronische wonden (onderbeenzweer, doorligplek, diabetische voet, tumoren).

Reinig de wond met een fysiologische zoutoplossing of volgens de instructies van een arts.• Kies de geschikte kompresmaat voor de wond. Het wondkompres moet ongeveer 1 tot 2 cm over de randen van de wond vallen. Het absorberende groene kompres mag niet worden bijgeknipt. De doorzichtige rand mag worden bijgeknipt, bijvoorbeeld om het kompres aan te passen aan een holle/ronde vorm. • Nadat de wond is gespoeld en voordat het kompres wordt aangebracht, moet de omliggende huid worden drooggemaakt met deppers om te zorgen dat het kompres hecht. • Verwijder de twee beschermstroken. Leg het kompres met de klevende zijde op de wond, zodat de groene kant zich aan de niet-wondzijde bevindt. • Druk de kleefranden stevig aan en vermijd rimpelende randen zodat het kompres goed op zijn plaats blijft. • Er is geen extra fixatiemateriaal nodig. Indien geïndiceerd kan een drukverband worden aangebracht volgens de instructies van een arts. • Het kompres kan tot maximaal drie dagen op de wond blijven zitten, afhankelijk van de wondconditie en het opgestelde klinische protocol. • Het kompres moet worden gewisseld als dit klinisch is geïndiceerd of wanneer exsudaat de rand van het absorberende kompres bereikt.

RespoSorb Silicone Border bestaat uit een halfdoorlatende folielaag van polyurethaan en een geperforeerdesiliconenlaag aan de wondzijde, met tussen deze twee lagen een absorberend kompres. Deze twee lagen worden bij elkaar gehouden met een kleeflaag van acryllijm. De folielaag is luchtdoorlatend, maar waterafstotend zodat de patiënt kan douchen. Door de geperforeerde siliconenlaag aan de wondzijde is het kompres gemakkelijk aan te brengen en plakt het niet aan de wond. Het absorberende kompres bestaat uit cellulose en superabsorberend polyacrylaat dat exsudaat opneemt en vasthoudt, en is omwikkeld met hydrofiele celstof. Het kompres is afgedekt met een hydrofoob, groen non-woven (100% PP) waaraan de niet-wondzijde herkenbaar is. De wondzijde bevat een zacht, wit, hydrofiel non-woven materiaal (viscose en polyamide). RespoSorb Silicone Border draagt de CE-markering conform EU-richtlijn 93/42/EEG voor medische hulpmiddelen. Het product is geclassificeerd als een klasse Ilb medisch hulpmiddel. Er is een conformiteitsbeoordeling uitgevoerd voor RespoSorb Silicone Border en hieruit is gebleken dat het hulpmiddel voldoet aan alle toepasselijke vereisten van de hiervoor genoemde richtlijn. Veilig gebruik van RespoSorb Silicone Border is daardoor gegarandeerd als het product wordt gebruikt voor het beoogde gebruiksdoel.

30 andere producten in dezelfde categorie: