Categorieën

Merken

Nicotinell Tts 14 Systems 21

Korting! Nicotinell Tts 14 Systems 21 Bekijk groter

Nicotinell

M8B17C9811

0382523

Nicotinell-pleister bevat nicotine. Waarom Nicotinell-pleister? - Trage en constante aflevering van nicotine voor 24 uur. - Geen extra inspanning van de roker zelf –1x/dag - 3 verschilllende dosages –afgestemd op rookgedrag patiënt - Vanaf 18 jaar

53,42 € incl. BTW.

-10%

59,36 € incl. BTW.

aan Verlanglijst

Verlichting van ontwenningsverschijnselen bij nicotineverslaving als hulpmiddel bij het stoppen met roken.

Volwassenen

 • Startdosis (3 - 4 weken): Nicotinell 21 mg/24u
 • Onderhoudsdosis (3 - 4 weken): Nicotinell 14 mg/24u of 21 mg/24u
 • Afbouwperiode (3 tot 4 weken): Nicotinell 7 mg/24u OF 14 mg /24u en nadien 7 mg/24u
 • Startdosis (3 - 4 weken): Nicotinell 14 mg/24u of verhogen tot 21 mg/24u
 • Onderhoudsdosis (3 - 4 weken): Nicotinell 7 mg/24u of 14 mg/24u
 • Afbouwperiode (3 tot 4 weken): Stoppen van de behandeling of Nicotinell 7 mg/24u
 • De behandeling duurt ongeveer 3 maanden. Niet langer dan 6 maanden gebruiken zonder medisch advies

Toedieningswijze

 • Rokers moeten volledig stoppen met roken tijdens de behandeling
 • Nicotinell pleisters voor transdermaal gebruik mogen niet samen gebruikt worden met andere nicotinevervangende geneesmiddelen zoals kauwgom of zuigtabletten, tenzij onder strikte medische controle.
 • Het zakje openen en de pleister aanbrengen op een onbeschadigd, droog deel van de huid met weinig beharing (schouderblad, heup, buitenzijde van de arm en dergelijke)
 • Elke 24 uur een nieuwe pleister aanbrengen op een andere plaats
 • Tijdens het aanbrengen, contact met ogen en neus vermijden en na het aanbrengen de handen wassen

Na het openen van het zakje, de pleister aanbrengen op een onbeschadigd, droog deel van de huid met weinig beharing (schouderblad, heup, buitenzijde van de arm en dergelijke. ) Elke 24 uur moet een nieuwe pleister aangebracht worden op een andere plaats. Tijdens het aanbrengen, contact met ogen en neus vermijden en na het aanbrengen de handen wassen.

Elke pleister voor transdermaal gebruik bevat 35,0 mg nicotine in een pleister van 20 cm², die per 24 uur 14 mg nicotine vrijgeeft.

Farmacodynamische eigenschappenFarmacotherapeutische categorie: Middelen bij nicotineafhankelijkheid, ATC-code: N07B A01. Nicotine, het primaire alkaloïde in tabaksproducten en een natuurlijk voorkomende autonome substantie is een nicotinereceptor agonist in het perifere en het centrale zenuwstelsel. Bij gebruik van tabaksproducten werd aangetoond dat nicotine verslavend werkt. Plotseling stoppen met roken na langdurig dagelijks gebruik veroorzaakt een ontwenningssyndroom met ten minste vier van de volgende symptomen: dysforie of depressiegevoelens, slapeloosheid, irritatie, gevoelens van frustratie of woede, angstgevoelens, concentratiestoornissen, geagiteerdheid of ongeduld, vertraagd hartritme, verhoogde eetlust en gewichtstoename. De drang naar nicotine wordt erkend als een klinisch symptoom van het ontwenningssyndroom. Klinische studies tonen aan dat nicotinevervangers rokers kunnen helpen te stoppen met roken of toch hun rookgedrag aan te passen door het verlagen van de ontwenningssymptomen.

Farmacokinetische eigenschappen Absorptie Nicotine wordt onmiddellijk doorheen de huid opgenomen en komt terecht in de systemische bloedsomloop. Eénmalig aanbrengen van een Nicotinell 21 mg/24 h pleister voor transdermaal gebruik bij gezonde rokers, die gestopt zijn met roken, toont aan dat absorptie progressief gebeurt en dat de eerste detecteerbare hoeveelheden nicotine gevonden worden 1 tot 2 uur na het aanbrengen. Plasmaconcentraties stijgen dan geleidelijk om na 8 tot 10 uur een plateau te bereiken. Na het wegnemen van de pleister daalt het gehalte aan nicotine trager dan verwacht zou worden op basis van de plasma halfwaardetijd van nicotine (deze bedraagt 2 uur na intraveneuze toediening). Het vermoedelijke bestaan van een subcutaan reservoir verklaart waarom ongeveer 10 % van de nicotine de bloedbaan nog bereikt na het wegnemen van de pleister. De absolute biologische beschikbaarheid van de pleister, in vergelijking met intraveneus infuus, is ongeveer 77 %. De oppervlakte onder de plasmaconcentratie-curve (0 – 24 uur) neemt proportioneel toe met de dosis nicotine vrijgegeven door de pleisters: Nicotinell pleisters 7 mg, 14 mg en 21 mg per 24 uur. Na herhaalde toediening van de pleister van 14 mg/24 uur en 21 mg/24 uur, varieert de gemiddelde plasmaconcentratie bij steady-state respectievelijk van 7,1 ng/ml tot 12,0 ng/ml en van 10,3 tot 17,7 ng/ml.

27 andere producten in dezelfde categorie: