Categorieën

Merken

Grassolind 10x10cm St. 10 P/s

Korting! Grassolind 10x10cm St. 10 P/s Bekijk groter

Hartmann

MEA77C9353

895318

7,53 €

-10%

8,37 €

aan Verlanglijst

Zalfkompres met neutrale impregnering

Voor een atraumatische verzorging en het soepel houdenvan oppervlakkige wonden, b.v. schaaf-, kneus-, brand-, schroei-, ets- en stralingswonden etc., in de plastische en cosmetische chirurgie, bij nagelextracties, phimosis operaties etc. Voor het afdekken van huidtransplantatiewonden en ter fixatie van huidtransplantaten.

Ideaal in de dermatologie bij patiënten met eenovergevoeligheid voor geneesmiddelen alsmede voor langdurige behandeling van slecht genezende wonden, juist omdat in deze gevallen gevaar bestaat voor sensibilisatie. Fixatie van het verband in combinatie met een absorberend verband door middel van de volvlakpleister OmniFix® elastic of zwachtel Peha-haft®.

Grassolind® neutraal houdt in alle fasen van de wondgenezing het wondoppervlaken de wondranden soepel en beschermt de wond tegen uitdroging. Granulatieweefsel en re-epithelialisatie worden gestimuleerd, hinderlijke littekencontracturen worden op effectieve wijze voorkomen. Het zalfkompres verkleeft niet met de wond. De verbandwisseling verloopt pijnloos. Granulatieweefsel en jong epitheel worden bij de verbandwisseling niet geïrriteerd. Het wijdmazig katoenen weefsel maakt voldoende zuurstoftoevoer mogelijk en waarborgt een goede ventilatie. Secreet kan onbelemmerd afvloeien, opeenhoping van vocht wordt voorkomen. Bovendien kan het katoenen weefsel zonder problemen in kleinere stukken worden geknipt, b.v. als een veilige matrix voor huidtransplantaten. Grassolind® neutraal leidt ook bij langdurige behandeling niet tot sensibilisatie of overgevoeligheid. Desgewenst kunnen wondenspecifiek noodzakelijke medicamenten te allen tijde worden toegevoegd.

27 andere producten in dezelfde categorie: