Categorieën

Merken

Atrauman Ag 10x10cm St. 10 P/s

Korting! Atrauman Ag 10x10cm St. 10 P/s Bekijk groter

Hartmann

MB0E71358G

2114940

41,53 €

-10%

46,14 €

aan Verlanglijst

Zilverhoudend zalfkompres

Als aanvullende maatregel bij de behandeling van wondenmet een hoge bacteriële lading of geïnfecteerde wonden. Ook als aanvullende infectieprofylaxe in combinatie met de wondbehandeling. Contra-indicaties: niet bekend.

Omdat Atrauman® Ag niet aan de huid hecht, kan hetfixeren op sommige plaatsen lastig zijn, bijvoorbeeld aan de onderkant van het been. De eenvoudigste methode is om eerst het zalfkompres op het secundaire verband te plaatsen en dan beide verbanden samen op de wond aan te brengen. Als een secundair verband niet nodig is, kan het zalfkompres ook met een gaasverband op zijn plaats worden gehouden.

Het dunne en zachte materiaal is gemakkelijk aan te brengen en zorgt vooreen goed contact met het wondgebied. De zalfmassa bevordert de genezing en houdt de wond zacht. Het zilver in het verband bestaat uit metallisch zilver dat ioniseert wanneer het in contact komt met het wondexsudaat. Atrauman® Ag werkt actief tegen gramnegatieve en grampositieve bacteriën, waaronder MRSA-stammen. Atrauman® Ag geeft verspreid over een langere periode (7 dagen) kleine hoeveelheden zilver af om te voorkomen dat gezonde cellen in het wondgebied worden gedood, wat het genezingsproces zou vertragen. De hoeveelheid zilver die wordt afgegeven doodt de schadelijke bacteriën die in de wond aanwezig zijn.

27 andere producten in dezelfde categorie: