Categorieën

Merken

Soria Glucartil Xxi Comp 84

Korting! Soria Glucartil Xxi Comp 84 Bekijk groter

Soria

MDF02D3B45

4211447

33,75 €

-10%

37,50 €

aan Verlanglijst

Glucosamine bestaat uit glucose en glutamine en is het hoofdbestanddeel van de glycosamino-glyccanen (GAG's) die behoren tot de proteoglycanenketen. Glucosamine stimuleert de activiteit van de chondrocyten en is de bouwblok voor heparine, keratine en hyaluronzuur in de synoviale vloeistoffen van het oog, de gewrichten en de slijmvliezen. Chondroïtinesulfaten zijn de negatief geladen zijstaartjes van een proteoglycanenketen, ze stoten elkaar af, houden water vast en zorgen voor een sponsachtig absorptiesysteem en voor de aanvoer van nutriënten. Eierschaalmembraan met ongedenatureerd collageen type I, V en X en synergetische bestanddelen (elastine, hyaluronzuur, glucosamine, chondroïtinesulfaat, keratine, lysosyme, proteïnen etc.) draagt bij aan een betere conditie van bindweefselstructuren (waaronder synoviale membraan, pezen, ligamenten) en het kraakbeen. Klinische studies tonen een aanzienlijke verlichting van (reumatische) gewrichtsklachten dankzij de ontstekingsremmende werking en de aanvoer van belangrijke bestanddelen voor de collageensynthese. Een studie bij 20 ouderen (gemiddeld 73,5 jaar) met osteoartritis en ernstige gewrichtspijn die 50 dagen Ovomet® (300 mg/dag) innamen leidde tot een geleidelijke en significante afname van gewrichtspijn en stijfheid en een verbetering van het lichamelijke functioneren (Blasco et al. 2016) . MSM (methylsulfonylmethaan) is een natuurlijke bron van zwavel en geeft een stabiele structuur via zwavelbruggen aan bindweefselproteïnen zoals bv. collageen in been, spieren, kraakbeen, pezen en keratine in huid, haar en nagels. MSM houdt bindweefsel soepel en verhindert schadelijke crosslinks. Hyaluronzuur is een glycosaminoglycaan dat veelvuldig in het bindweefsel, epitheelweefsel en zenuwweefsel voorkomt. 'Hyalos' is grieks voor glas en staat voor glasachtig lichaam in het oog waaruit voor het eerst geïsoleerd werd. Het vervult in het lichaam diverse functies. Belangrijk is dat het in verhouding tot haar massa zeer grote hoeveelheden water aan zich kan binden (bv. het glasachtig lichaam van het oog bestaat uit 98% water gebonden aan 2% hyaluronzuur). Het vormt ook de gelei-achtige kern tussen de wervelschijven. Studies tonen aan dat oraal gebruik significante pijnverlichting kan geven bij aandoeningen zoals osteoartitis (Bowman et al. 2016). Vitamine C draagt bij tot een normale collageenvorming en een normale kraakbeenfunctie.

ontsteking van de weke delen: bursitis, sygnovialitis, peesontsteking, periostitis, kraakbeendestructie, gewrichtsontsteking, artrose

3 x 1 tablet per dag

Samenstelling:Glucosaminesulfaat, chondroïtinesulfaat, microkristallijne cellulose (stabilisator), gedehydrateerd membraan van ei (OVOMET®), methylsulfonylmethaan, siliciumdioxide (antiklontermiddel), natriumhyaluronaat, vitamine C, carboxymethylcellulose (stabilisator), magnesiumstearaat (antiklontermiddel)

Nutriëntengehalte per dagdosis (3 tabletten per dag) :

Glucosaminesulfaat:1500 mg

Chondroïtinesulfaat: 800 mg

MSM: 200 mg

Membraan van ei: 225 mg

Hyaluronzuur: 54 mg

Vitamine C: 48 mg

Silicium: 40,5 mg

Eigenschappen: Met glucosamine, chondroïtine, MSM en membraan van ei. Vitamine C draagt bij aan de normale vorming van collageen voor de normale werking van kraakbeen.

30 andere producten in dezelfde categorie: