Categorieën

Merken

Intrasite Gel 10 X 8g 7308

Korting! Intrasite Gel 10 X 8g 7308 Bekijk groter

Smith & Nephew

MD9D877193

1576982

29,29 €

-10%

32,55 €

aan Verlanglijst

INTRASITE Gel bevordert snel maar zacht debridement van necrotisch weefsel, terwijl het ook geel beslag en overtollig wondvocht kan absorberen. Tevens kan het gebruikt worden om een vochtige wondomgeving te creëren gedurende de granulatie- en de epithelisatiefasen van de wondgenezing. Dit maakt INTRASITE Gel ideaal voor toepassing bij alle stadia van wondgenezing. INTRASITE Gel is een heldere vormloze hydrogel en bestaat uit gemodificeerd carboxymethyl cellulose polymeer, propyleen glycol en water.

INTRASITE Gel is geïndiceerd voor het verwijderen van necrotisch weefsel uit oppervlakkige -, fistel- en diepe wonden (decubituswonden, ulcus cruris, oncologische wonden, brand - en schaafwonden). Daarnaast kan INTRASITE Gel gebruikt worden bij de behandeling van granulerende cavitaire wonden, schaafwonden en stralingswonden. INTRASITE Gel kan op geïnfecteerde wonden gebruikt worden, mits onder medische supervisie (raadpleeg uw lokale protocol).

Contra-indicaties/Voorzorgsmaatregelen

  • Zorg dat alle gel verwijderd is vóór bestralingstherapie.
  • INTRASITE Gel niet gebruiken bij patiënten met allergie voor één van de bestanddelen van het product.
  • INTRASITE Gel voorzichtig gebruiken in de nabijheid van de ogen en in diepe wonden met smalle openingen waarbij verwijdering van de gel moeilijk kan zijn.
  • INTRASITE Gel is uitsluitend voor uitwendig gebruik.

Stap 1:

Prepareer het wondgebied. Verwijder eventueel secundair verband. Reinig de wond met een steriele zoutoplossing.

Stap 2:

Verwijder het beschermdopje van de Applipak. Desinfecteer het uiteinde van de APPLIPAK*. Breek het witte dopje van de Applipak af.

Stap 3:

Breng de gel in de wond aan.

Houdt het uiteinde van de Applipak vrij van de wond. Druk voorzichtig op de bolle kant van de Applipak om de gel in de wond aan te brengen. Verdeel INTRASITE Gel over het wondoppervlak (minimaal een laagje van 5mm). Gooi niet gebruikte gel weg.

Stap 4:

Bedek de wond met een secundaire wondbedekker naar keuze:

WONDSTADIUM - VERBAND

Necrotisch - OPSITE* FLEXIGRID*

Geel, exsuderend - ALLEVYN/MELOLIN

Granulerend - ALLEVYN/MELOLIN/OPSITE* FLEXIGRID*

Stinkend - CARBONET*

Verwijderen van INTRASITE Gel

INTRASITE Gel is eenvoudig te verwijderen door middel van spoeling met een fysiologische zoutoplossing.

Bij necrotische en gele, exsuderende wonden is het aanbevolen de gel tenminste elke 3 dagen te vervangen.

Bij schone granulerende wonden is de frequentie van verbandwisseling afhankelijk van de conditie van de wond en de hoeveelheid exsudaat.

Debridement

Voordat het herstel van een wond kan beginnen moet eerst het necrotische weefsel worden verwijderd. De vriendelijke en effectieve rehydraterende werking van INTRASITE Gel zorgt voor een natuurlijk debridement van necrotisch weefsel. In de meeste gevallen vindt het debridement tussen het wondoppervlak en de necrose snel en pijnloos plaats.

Verwijderen van geel beslag

Door de toename van dode cellen in het wondvocht ontstaat tijdens de ontstekings - of inflamatoire fase van het wondgenezingsproces geel beslag.INTRASITE Gel voorkomt de vorming van geel beslag door overmatig wondvocht te absorberen en de opbouw van overblijfselen tegen te houden. Waar zich reeds beslag heeft gevormd, zorgt de hydraterende werking van INTRASITE Gel voor het vriendelijk maar effectief verwijderen van dit weefsel, zonder het gezonde weefsel te beschadigen.

Bevordert vochtige wondgenezing

IntraSite Gel voorkomt korstvorming en voorziet het wondoppervlak van een vochtige wondomgeving. Door het kwetsbare granulatieweefsel vochtig te houden en door de migratie van epitheelcellen toe te staan bevordert IntraSiteGel een snelle en probleemloze genezing.

Eenvoudig in gebruik

Het unieke Applipak systeem vereenvoudigt de toediening van IntraSite Gel zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen. IntraSite Gel kleeft niet aan het wondoppervlak en behoudt haar structuur. Het is daarom eenvoudig te verwijderen door middel van spoelen met een fysiologische zoutoplossing. Het kwetsbare nieuwe weefsel wordt niet beschadigd waardoor onnodige pijn voor de patiënt wordt voorkomen.

22 andere producten in dezelfde categorie: